Drømmesaftig kylling med estragonpasta

0

IMG_9842Ferdig mat på 1–2–3 timer. Kylling som er stekt i ovnen i 3 timer på 65 grader, gir et supersaftig kyllingbryst. Og pastasausen er en nydelig, ferdigkjøpt Provence-saus med forførende estragon. Retten toppes med noen ovnsbakgte cherrytomater, et dryss med «Sæterparmasan», og en matchene vin i glasset. En av vinene vi valgte, er fra vinhuset Ricasoli, som sannsynligvis er verdens eldste vinhus, og opphavet til produksjon av Chianti.

For noen år siden ble jeg introdusert til et krydder, som slett ikke bare passer til sjømat, slik det står på etiketten. «Seafood & fish» passer utmerket til kylling og i risotto – her er det rosépepper, safran, dillfrø, fennikel og hvitløk. Sausene fra Stangekylling er fantastisk gode: Provencesausen passer knallgodt til denne retten, blandet med grov spagetti. Noen sopp og tomater, litt rucculasalat og vin … så er dette en supertilfredstillende rett. Kyllingen skal stå i ovnen i 3 timer, det er derfor det er ferdigmat på 1–2–3 … timer.

IMG_9846• 2 personer
• 3 timer

1 Stangekyllingbryst, ca. 400 gram
Krydder fra Santa Maria type «Seafood»
1 boks Provence-saus
Grov spagetti
12 cherrytomater
4 sjamingjong
Ruccula med dressing av olje, hvitløk, balsamico, salt og pepper
Et dryss med parmesan, gjerne den sterke og gode «Sæterparmesan» fra Brimiland (Bondens Marked)
Grissini

1. Strø godt med krydder på kyllingbrystet, og legg det i midt i ovnen på 65 grader i 3 timer. 2. Clos de BaltasarDen siste timen har du tomatene med i ovnen. 3. Stek sopp, og ha dem sammen med sausen i en kjele. 4. Lag dressing av olje, hvitløk, balsamico, salt og pepper. 5. Kok vann til pasta. 6. Sett ovnen på grill et par minutter, så  kyllingbrystet får sprøtt skinn. La det hvile ute av ovnen mens pastaen koker. 7. Trekk opp vinen. Bland salaten. Bland pastaen i Provence-sausen. 8. Legg opp maten, og  sett grissini på bordet, og nyt vin og og et supersaftig kyllingbryst på grov pasta.

Vi valgte to viner, som ad omtale passer godt til kraftig mat, men nå er denne kyllingretten kraftig, og disse vinene matchet godt!

Baltasar Garnacha Viñas Viejas 2011 «El Héroe»
Mørk blårød, tiltalende sval aroma av modne mørke bær og urter over fint integrert fat. Ung, saftig og fast. Preg av mørke bær og urter, streif av lakris og fat.
135 kroner.
Garnacha er verdens mest dyrkete drue. Den er av spansk opprinnelse og kommer som fire ulike mutasjoner med samme DNA, som grønn, rosa/grå og to blå varianter. Avhengig av druevariant, avkastning og vinifisering gir 9008955druen ulike vinstiler, fra hvitvin via rosévin og frisk fruktdreven rødvin til mørk, konsentrert og tanninrik vin. (Kilde snl.no.)

Barone Ricasoli: Chianti del Barone Ricasoli 2012
Italia, Toscana
Druer: Sangiovese
139,50 kr.
Ren rød farge, duft av kirsebær og syrlig frukt, fruktig anslag på tungen, god syre og balansert konsentrasjon middels lang ettersmak. Ricasoli er sannsynligvis det eldste vinhuset i verden, og ikke minst, Ricasoli er opphavet til produksjon av Chianti. Her finner du dufter av nøtter og kirsebær, vinen er stram, men saftig, og har en tørr avslutning. Uten eik.

 

 

 

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply