Dampede blåskjell med tomat og basilikum

0

IMG_0694

Dette er kanskje min favorittmetode å tilberede blåskjell på. Den er rimelig, frisk og tar ganske kort tid å tilberede.

Sjekk blåskjellene. Kast knuste skjell, og legg resten i en bolle med vann. Er noen av skjellene åpne, så bank dem lett for å sjekke om de lever. Lukker de seg ikke, kast dem. Du må også kaste skjell som ikke er åpne etter koking.

2–4 porsjoner

1 kg blåskjell
2 bokser hakkede tomater
3 hvitløksfedd
2 sjalottløk
1/2 purre
4 vårløk
2 chili
2 dl hvitvin
2 dl fiskekraft
Basilikum
Olivenolje

Jeg liker å bruke en stor jerngryte til denne retten. 1. Ha olivenolje og hakket sjalottløk i gryten, og surr på medium varme. 2. Finhakk hvitløk, purre og vårløk og ha i gryten. 3. Hell over hvitvin, og reduser. 4. Hell over fiskekraft, og reduser. 5. Ha tomater, chili og basilikum i gryten, og la det småputre i ca. 20 minutter. 6. Ha blåskjellene oppi, og la dem dampe i ca. 5–10 minutter til de har åpnet seg, og de har fått en fin farge. 7. Server blåskjellene i dype, varme tallerkener, gjerne med stekte potetbåter og aioli ved siden!

Nyt!

Share.

About Author

Rino Luciano Frostad er CTO for Gastronomade. Men samtidig meget opptatt av de kulinariske opplevelsene. Han er kreativ innen matlaging og vil på mange måter overraske med fantastiske retter.

Leave A Reply