Brusende bobler og salt potetgull

0

alba_in_vigna Crisps– De økonomiske fakta i Italia er harde. For tiden er det kun Prosecco og Lambrusco av vinområdene som har økonomisk vekst, forteller Ingar Grønstad i vinhuset Interlope. Samtidig har man sett at noen småbønder lager fremragende vin av pignoletto-druen.

Bonfiglio er kvalitetsprodusenten som leder an utviklingen med pignoletto, både når det gjelder hvitvin og musserende. Pignoletto kommer! slår Grønstad fast.

En del av Bonfiglios vinmarker er nå klassifisert DOCG. Av første årgang ble Bonfiglios nye Pignoletto Classico DOCG kåret til den beste. Nå jobbes det med DOCG for mussernede pignoletto.

Grønstad har alltid litt overraskende ideer, når du spør ham hva vinene han importerer kunne passe til. «Salt potetgull!» svarer han kontant, når vi skal matche den sprudlende vinen til en liten matbit eller snacks. Men hva kunne vel Valentinevære bedre enn dette? Ofte vil man sette frem noen skåler Sørlandschips, og helle opp de lystige dråpene – uten at det kræsjer.

Vinen koster 169 kroner, og er en sann fryd! Colli Bolognesi er tørr, lett og leskende, med delikate, fine bobler og et sitrusaktig preg – og den er helt uten forstyrrende eik. Den passer som en aperitiff, en lunsj i solen (det er bare å begynne å glede seg), til feiring av nasjonaldagen eller til andre dager man vil åpne en hyggelig flaske bobler til en skikkelig god pris. Du kan åpne en flaske Colli Bolognesi når det passer med litt fingermat som oliven, grissini med parmaskinke … etter en skitur, gjerne i solveggen på fjellet.

En liten fugl hvisket meg i øret, at den aller best passer til en het sommernatt, eller etter en het sommernatt.
(Å ta inn denne stemningen på forskudd, kan ikke skade noen …)

 

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply