Brunostis

0

brunostis

Det finnes mange grunner til å spise is, men bare èn grunn til å spise brunostis: Du får ikke en bedre is!

Hvis du er skeptisk til brunost av geit, frykt ikke. Smakene her er utrolig lette. Geitost kan være overveldene hvis du ikke er forsiktig nok, og her i denne oppskriften er balansen helt fantastisk. Er du ikke vant til å bruke geitost eller en fan, så anbefaler jeg sterkt å prøve denne retten. Det kan godt hende at det blir din favorittdessert.

5 dl fløte
4 dl melk
2 dl bokkøl (eller annen mørk øl)
2 dl sukker
200 gram brunost (geitost, brun)
6 eggeplommer

1. Kok opp fløte, melk, brunost, bokkøl og halvparten av sukkeret. 2. Pisk eggeplommen med resten av sukkeret til det blir luftig.
3. Hell fløteblandingen over til eggene, og visp. La det bli ca. 85 grader. 4. Kjøl det ned, og la det stå i kjøleskapet over natten før du kjører blandingen i en ismaskin. Om du ikke har ismaskin, går det an og legge det i fryseren og vispe det med jevne mellomrom slik at det får luft i seg. 5. Server sammen med friske bjørnebær (eller andre bær du har tilgang til) og creme brulee.

Nyt!

Share.

About Author

Rino Luciano Frostad er CTO for Gastronomade. Men samtidig meget opptatt av de kulinariske opplevelsene. Han er kreativ innen matlaging og vil på mange måter overraske med fantastiske retter.

Leave A Reply