Boknafisk med kremet kål og bacon

0

IMG_0897

Slippen restaurant i Fredrikstad serverer boknafisk fra «Halvors tradisjonsfisk» i Tromsø. Boknafisk er en variant av tørrfisk, og er delvis tørket av sol og vind på hjell eller vegg.

Denne boknafiskoppskriften fra Slippen, smaker fortreffelig med kremet kål, bacon, mandelpoteter og gulrøtter!

• 4 personer

800 g Halvors Boknafisk
250 g bacon

Kremet kål:
2 sjalottløk
1 ss smør
1 dl hvitvin
5 dl fløte
2 ts sitronsaft
1 lite kålhode
Persille

1. Kok opp vann (25 g salt per liter). 2. Legg i fisken, og ta kjelen av varmen, og la fisken trekke til den er gjennomkokt, ca. 12 minutter. 3. Stek bacon i terninger. 4. Finhakk sjalottløken, og la den surre i smør til den er gylden.
 5. Ha i hvitvinen, og løken koke til det er ca. halvparten av vinen tilbake.
 6. Ha i fløten, kok inn, og smak til med salt, pepper og sitron. 7. Ha i finsnittet kål. Den skal trekke i sausen til den begynner å bli myk. 8. Tilsett finhakket persille. Server fisken med bacon, kremet kål, kokte poteter og gulrot.

Nyt!

IMG_0899

Share.

About Author

Rino Luciano Frostad er CTO for Gastronomade. Men samtidig meget opptatt av de kulinariske opplevelsene. Han er kreativ innen matlaging og vil på mange måter overraske med fantastiske retter.

Leave A Reply