Biff med pepperrotkrem, babyneper og søtpotetchips

0

 

 

biff med pepperrotkremFrem mot jul kan det bli mye tung mat. Et lite avbrekk, er denne herlige biffretten. Passer utmerket når du skal ha gjester eller bare kose deg en fredagskveld med litt god rødvin til. 

Biff med pepperrotkrem, babyneper og søtpotetchips er en herlig rett, som ikke tar altfor lang tid å lage. Supplementer gjerne med en god dessert, som for eksempel en god panna cotta med sirupsurprise.

• Til 2 personer

Kraft
2 ss olivenolje
500 g kalvekjøttben, hakket
200 g kalvekjøttavskjær
1 løk, terninger
1 gulrot, terninger
3 fedd hvitløk, knust
300 ml rød vin
1 laurbærblad
1 ts pepper
3 stilker timian
500 ml kjøttkraft
500 ml kalvekjøttkraft
400 g knuste tomater

Biff
600 g hel filet
400 ml kraft
20 g smør
2 ss olivenolje

Pepperrotkrem
250g crème fraîche
50 g fersk pepperrot, renset og revet
2 ss finhakket gressløk
Saltflak

Søtpotetchips
2 søtpoteter
Olje til steking

Karamelliserte neper
20g smør
3 ss olivenolje
10 babyneper, trimmet og skrubbet, delt
3 fedd knust hvitløk, skrelt
2 timiangrener

Spinat- og persillepuré
150 g babyspinat
1 haug bladpersille, plukket
40 g smør
Babyreddikblader og rød bladsalat til pynt

Fremgangsmåte 

• Forberedelse: 15 minutter
• Tid: 1 time 30 minutter

Kraft
Varm oljen i en stor kjele på høy varme, og legg i ben i partier, snu dem til de blir brune og karamelliserte. Fjern ben og gjenta med gjenværende ben. Legg i kalvekjøtt og stek og snu til de blir brune. Fjern ben, og reduser varmen til middels. Legg i løk, gulrøtter og hvitløk.

Kok ut kjelen med rødvin, og legg tilbake ben og avkjær. Ha i laurbærblad, pepperkorn og timian, og la det småkoke til vinen er redusert med to tredjedeler. Ha i kjøtt og kalvekjøttkraft med tomater, og la det småkoke i ca. 1 time. Skum av overflaten. Sil kraften for å fjerne urenhetene.

Biff
Varm en stor kjele med vann til 65 grader. Trim fileten for sener, og ha i en vakumpose (fås kjøpt i alle dagligvarebutikker) sammen med 300–400 ml av kraften. Fjern luft og forsegle. Legg i kjelen, og kok på 65 grader i 40 minutter. Fjern posen fra kjelen, og la kjøttet hvile i 10 minutter. Fjern fileten forsiktig fra posen, og klapp det tørt med papirhåndkle.

Varm smør og olje i en stekepannen til smøret begynner å skumme. Legg i fileten, og stek i 3 minutter på alle sider. Fjern, og la det hvile i 5 minutter før du skjærer det i tynne skiver.

Pepperrotkrem
Bland crème fraîche med revet pepperrot i en bolle. Ha i fint hakket gressløk og salt etter smak. Visp til kremen blir fast.

Søtpotetchips
Skjær søtpotetene til ca. 10 cm lange staver, og skjær dem tynt, for eksempel ved hjelp av en mandolin. Salt potetene lett, og la dem tørke på et papirhåndkle i ca. 20 minutter. Stek dem i olje på 160 grader (i små mengder av gangen) til de blir sprø. Sett til side.

Karamelliserte neper
Varm smør og olje i en panne. Ha i neper, hvitløk og timian. Stek dem forsiktig til de blir gylne og karamelliserte. Hold varmt.

Puré
Kok opp saltet vann, og blancher spinat i 2 minutter. Fjern spinaten med en hullslev, og legg spinaten i en bolle med kaldt vann. Fjern og legg på et papirhåndkle. Gjenta med persille. Ha spinat og persille i en blender sammen med litt av kokevannet. Kjør til en jevn blanding. Smelt smør til det blir nøttebrunt. Ha i puré, og visp. Sil for et enda jevnere resultat.

Anretning
Plasser puré midt på tallerken. Legg 3 neper langs puréen, deretter tynne skiver av biff mellom nepene. Avslutt med pepperrotkrem og topp med søtpotetchips, babyreddik og røde salatblader.

Nyt!

 

Share.

About Author

Leave A Reply