Bakt laks med selleripure, urtesalat og soyasaus

0

IMG_6922Gastronomade renner ned dørene hos Kulinarisk Akademi om dagen, og noe de har fått fot for der, er lyngravet laks, som alle kan gjøre på rekordtid hjemme. Nå kokkelerer de også med Alpro (alternativ til matfløte), som gir maten en deilig smak — og kuene litt fri!

Bakt laks med selleripure, urtesalat og soyasaus à la Kulinarisk Akademi

Bakt laks (1:5)
1 lakseside
50 g sukker
50 g salt
2 fedd hvitløk
3 stilker timian
2 ss solsikkeolje

1. Strø salt- og sukkerblanding på begge sider av fileten, og dekk med plastfilm. La trekke i 20 minutter. Dette gjør fisken fast, og lekker i fargen! 2. Skyll av salt og sukker, og tørk. Kutt i biter på ca. 7 cm. 3. Bak i ovnen på 100 grader, til kjernetemperaturen når 42 grader.

Selleripuré (2:5)
1/2 kg skrelt sellerirot
1 liter Alpro soyadrikk, usøtet
2 dl Alpro «alternativ til matfløte»
Salt
Cayennepepper

1. Del selleriroten i mindre biter. Kok den helt myk i soyadrikken. Sil av, og ta vare på, væsken. 2. Miks sellerien i blender, mens du justerer tykkelsen med resten av væsken etter behov. 3. Smak til med salt og cayennepepper.
(NB! Selleripuré passer like godt til kjøtt og fisk!)

bialetti_tuttocrema_melkeskummerSelleriskum (3:5)
Har du manuell melkepisker, lager du skum kjapt: Smak til den resterende væsken fra deloppskriften (over) og varm opp til ca. 60—65 grader, skum opp og server straks.

Urtesalat (4:5)
Baby red frilise-salat
Dill
Kjørvel

Her kan man bruke urter og småsalater etter smak. Salaten/urtene renses og vaskes i isvann. Tørk godt (helst i en salatslynge). Vendes sammen med olivenolje, salt og sitron før servering.

IMG_6939Soyasaus Oslo (5:5)
2 ts sjalottløk, finhakket
2 ts bladpersille, finhakket
2 ts soyasaus
4 ts nøttesmør (stek smør gyllent)
Sitronsaft

Bland alt, må ikke koke! Dette er en suveren saus til fisk og skalldyr.
IMG_6974

 

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply