Ronnys hjerter

0
Dette skal prøves hjemme!

Dette skal prøves hjemme!

Det er alt for lenge siden siste besøk på Arakataka, naboen til Rockefeller. Og det er noe litt rockefellersk over de lekre kyllinghjertene vi fikk her i dag. 

Som en liten snack før maten, hadde kokke-Ronny laget kyllinghjerter fra Holte gård, med kjørvelmajones og stekt rugbrød. Rågodt! Hjertene er gravet, og stekt. Serveres med en eplegrønn majones med ramsløk og kjørvel. Skjær rugbrød i syltynne skiver, og brekk i biter. Dander alt sammen på en liten tallerken, og server.

Graving av kyllinghjerter
Hjertene legges i en blanding av 50/50 sukker og salt i 30 min.
Dette er trikset som gir dem tekstur og smak.
Når brødet er stekt og majonesen er ferdig, steker du dem kjapt i smør i pannen, hjertene stekes altså i ca. 1 min .

Ramsløkmajones med kjørvel (del 1)
1 håndfull kjørvel
1 håndfull ramsløk (gjerne fra glass med olje – eller fra rett fra skauen)
1 håndfull spinat
3 dl solsikkeolje

Kjør alt sammen i blender  – minst et par minutter. Ha i en kjele og varm forsiktig for å få ut klorofyllet av urtene, ja, det er dette som er Ronnys SUPERTRIKS! Sil og avkjøl før du lager majones med denne oljen:

Majones (del 2)
Oljen du har laget (ovenfor)
1 helt egg
1 ss dijon
1 ss sitronsaft
1 klype salt

Ta i litermål, hell i ingrediensene og sett stavmikseren ned slik at den står på bunnen. Før så stavmikseren sakte opp gjennom blandingen, og voila, du har en perfekt majones. – Smak til med syre/sitron og salt.

Rugbrød: friter eller stek i olje. Legg alt vakkert på en tallerken med halve hjerter rundt om kring. Nå har du «kyllinghjerter med grønn majones og stekt rugbrød». Enjoy!

PS: Om kjørvel (fra frukt.no) Kjørvel har en persilleaktig smak og en duft som minner om anis.  Norsk kjørvel selges vanligvis i potte, men avkåret og pakket kan også skaffes. Det forekommer nesten ikke import. Kjørvel skal være frisk i fargen, saftige og sterkt duftende. De skal ikke være slappe, tørre eller gule. Kjørvel brukes finhakket, enten alene eller sammen med andre krydderurter til salater, grønne sauser og til kjørvelsuppe. Kjørvel er også godt til kylling og kalvekjøtt. I likhet med mange andre krydderurter, bør den tilsettes like før servering.

Til info: Arakataka formes nå av Kjøkkensjef, Ronny Kolvik (Haga Restaurant, Palace Grill, Ylajali og Det Norske Kokkelandslaget) og restaurantsjef Bente Oppedahl, som har vært med siden åpningen.

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply