Rillettes av svin

0

 

Svinegodt!

Svinegodt!

En “rillettes” er en fet postei laget av kjøtt eller fugl, bresert i eget fett tilsatt kraft og urter. Deretter blir det revet opp og lagret i glassform under et lag fett. Fettlaget beskytter kjøttet siden det ikke kommer luft til, og kan derfor oppbevares lenge. Når fettlaget er brutt, må du nyte din rillettes i løpet av en ukes tid.

1,3 kilo svin
3,5 dl kjøttkraft
2 laurbærblad
4 hele nellikspiker
1 dl cognac
1 god stilk rosmarin
10 blader salvie
4 store fedd hvitløk, presset
Sort pepper
Litt olje
1. Skjær vekk mesteparten av fettet av kjøttet, finhakk fettet og stek det på middels varme til alt er smeltet, sil og sett til side.
2. Skjær kjøttet i kuber og stek det gyllent i varm olje. Hell over cognac og la det syde litt sammen. 3. Hell over kraft, nellik, laurbærblader og litt av det avsilte fettet, salt og en skikkelig omgang pepper, og kok til kjøttet er mørt. Når det er rundt 30 minutter igjen, legger du oppi salvie og rosmarin. Tilsett hvitløk de siste 5 minuttene. 4. Avkjøl til romtemperatur, smak til.
5. Ta ut kjøttet av kraften, og bruk fingrene eller to gafler til å rive kjøttet helt fra hverandre. Pakk kjøttet oppi enten små glass med lokk, eller en større form, og hell over litt av kraften. Om det er en del fett i kraften, pass på å få med alt sammen inn i glassene.
Det skal være fuktig, men ikke suppete. Hold av et par centimeter på toppen. 6. Avkjøl helt i kjøleskap. 7. Hell det første smeltede/silte fett på toppen, det stivner og beskytter retten. 8. Ta rillettes-en ut av kjøleskapet minst en time før servering.
Spis med landbrød og salat.

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply