Andeleverpaté med sherry og timian

0

IMG_4632En venn av meg driver med kaninoppdrett, og dette er hans «huspaté». Jeg lagde andeleverpaté
ut fra hans oppskrift, og den ble knallgod. Den kan også lages med kyllinglever! Med krem, som her, blir den silkeglatt. Sherry og timian gir den karakter. Server med varme, røffe bagettbiter fra ovnen.

500 g andelever fra Holte Gård, renset og grovhakket
(fordi dyrene på gården blir behandlet pent)
1 løk, finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
25 g usaltet smør
3 ss bladpersille, finhakket
3 ss timian, finhakket
1 god klunk tørr sherry
8 ss pisket kremfløte
Salt og pepper
Bagett til servering

1. Varm smøret på nokså lav varme i en stor jernpanne, og surr løk og hvitløk blank i 5 minutter. 2. Ha andeleveren i pannen, og surr med i 5 minutter. 3. Ha i bladpersille, timian, salt og pepper, samt en raus splæsj med tørr sherry (ca. ½ glass). Surr i 2-3 minutter, men skru samtidig av varmen. Avkjøl helt! 4. Vend inn den piskede kremfløten, og sett kaldt i minst 3 timer før servering. Dette er mye paté, så bruk gjerne flere koselige småboller. 5. Server som en starter til et glass med sherry eller bobler, gjerne en cremant, eller – om du er i det fancy hjørnet, til champagne!

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply