1-2-3 om kartongvin + nydelig Rosemount

0

Rosemount_GTRNår man snakker om årganger i vinverdenen handler det ofte om dyre og lagrede viner. Likevel er alle viner påvirket av været som druene var utsatt for, noe som også gjelder Bag-in-Box-viner. Her er 1-2-3 om kartongvin!

For eksempel gjorde den regnfulle og kalde sommeren i Europa for noen år siden at kvaliteten på druene, og dermed vinen, sank i de mest utsatte områdene. Med noen enkle tips kan derfor opplevelsen av boksviner forbedres betraktelig.

1. Bag-in-Box-vin bør drikkes så snart som mulig etter at de er pakket siden kvaliteten er best når de er nytappet. Sjekk datostemplingen!

2. Det er derfor bedre å drikke en boksvin med årgang 2012 i stedet for 2011. Ettersom boksviner er unge viner trenger man heller ikke ha særlig mye kunnskap for å velge riktig vin.

3. Alt man egentlig trenger er å finne ut hvor i verden de siste årgangene har vært gode.

 

Rosemount GTR 2 0 1 2

Dette er en halvtørr vin med litt sødme, og en smak av aprikos, blomst og krydder. Vinen dufter av blomster og druer med innslag av fersken, litchi, papaya og honning. Passer perfekt til godt krydrede retter som asiatiske matretter fra fisk og lyst kjøtt til sommersalater. Den er også utmerket som selskapsvin. Serveres ved ca. 8 °C.

Ideelt klima gir utsøkt vin 2012-årgangen: Australias unike klima og særegne jordsmonn har dannet grunnlaget for storstilt vindyrking. Vindistriktet McLaren Vale i Sør-Australia, hvor Rosemount hører

hjemme, står bak noen av verdens mest anerkjente viner og er kjent for modenhet, eleganse og struktur. Mye regn i 2011 førte til at 2012-årgangen fikk balanserte og ideelle mengder vann gjennom hele året. Siden området også ligger like ved havet opplever druene sjelden nattefrost, noe som har vært med på å skape en spesielt god årgang av Rosemount GTR.

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply